Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grannar vill stoppa bygge

/
  • Arkivfoto: LASSE WIGERT Kritisk. � Det är ingen som tycker det är en bra idé att bygga i parken, säger Agneta Jansson, en av grannarna till det planerade villaområdet.

GÄVLELägg ner hela projektet!Det kräver grannarna till de fem planerade villorna i kvarteret Lysmasken i hörnet Västerbågen-Bergsgatan i Olsbacka i Gävle.

Annons
Ända sedan 1999 har grannarna kämpat för att deras park ska få vara kvar som park.
Nu har detaljplanen, som visar hur parken kan förvandlas till fem villatomter, varit utställd och grannarna protesterar igen.

Lämnat in namnlistor
De namnlistor mot byggplanerna som man tidigare har lämnat in har kompletterats med ännu fler namn.

- Vi har varit runt och frågat lite längre bort på gatan den här gången, och alla skriver under. Alla här tycker lika. Det är ingen som tycker det är en bra idé att bygga i parken, säger Agneta Jansson som bor på Ingebovägen.

- Jag hoppas att politikerna lyssnar på oss den här gången.

Ett av argumenten för att bygga på parkmark i Olsbacka är att området ändå har många parker kvar. Men det stämmer inte tycker Agneta Jansson, som flyttade till Ingebovägen som sexåring med sina föräldrar.

- När vi flyttade hit fanns det bara skog, ängar och bäckar runt om. Nu är det bara den här parkytan kvar, och den är viktig, säger hon.

Kommer överklaga
Redan när planerna på nya villatomter i Olsbacka först presenterades protesterade grannarna kraftigt. Trots protesterna har kommunstyrelsens mark-, miljö och plandelegation, MMP, drivit igenom att en detaljplan skulle göras.

Om protesterna inte hjälper nu heller kommer planen att överklagas, säger Agneta Jansson.
- Det är så fel att förstöra ett område för att bygga fem fjuttiga hus. De som vill flytta hit till Olsbacka kan ju göra det ändå, eftersom det ofta finns hus till salu här, säger hon.

- Vi tycker inte att politikerna lyssnat på oss. Vi känner oss överkörda, men vi tänker inte ge oss, för alla här vill ha kvar parken. Den behövs.

INGEGERD SÖRGARD

Mer läsning

Annons