Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Green Cargo varslar 130

GÄVLEMinst tio personer kan förlora jobbet på Green Cargo i Gävle. Företaget har varslat 130 tjänster i hela landet om uppsägning. I första hand är det administrations- och ekonomitjänster som försvinner.

Annons
Green Cargo är gamla SJ gods, som bolagiserades för ett par år sedan.
Sedan dess har företaget dragits med förluster, förra året på 75 miljoner kronor. I år beräknas en förlust på upp till 240 miljoner kronor.
-Framförallt är det en vikande konjunktur som gjort att vår lönsamhet inte är vad den borde vara, säger Lennart Forslin, Green Cargos terminalområdeschef Sundsvall-Gävle.

I dagsläget jobbar 38 personer inom administrationen på Green Cargo i Gävle. Exakt hur många av dem som förlorar jobbet är i dagsläget inte klart, men enligt Stefan Bieder på Statstjänstemannaförbundet rör det sig om åtta till tolv personer.
-Det här blir inte klart förrän i slutet av november, det ska förhandlas centralt, säger Lennart Forslin.
Enligt honom kommer transportverksamheten i Gävle inte att drabbas av nedskärningarna.
-Den här tjänsterna är i princip central administration. Det handlar om ekonomi och administration för produktionsstyrning som sitter i Svanen på Hantverkargatan. För själva produktionen betyder det här inget. Våra kunder ska inte märka något, säger Lennart Forslin.

Att varsla 130 personer är bara en del i det sparprogram som Green Cargo tvingas gå igenom för att sanera sin dåliga ekonomi. Bland annat kan det bli frågan om att sälja en del tåg och lastbilar.
-Vi måste också öka säljinsatserna. Vi försöker göra två saker samtidigt, öka och effektivisera, säger Mats Hollander, presschef på Green Cargo.

MAGNUS LUNDQUIST

Mer läsning

Annons