Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Greps i stulen bil fylld med stöldgods

GävleEn troligen narkotikapåverkad 23-årig kvinna från Sundsvall greps vid 18.45-tiden på onsdagen i en stulen bil på parkeringen utanför Willys matmarknad i Marielund.

Annons
Bilen var en Volvo V70 tillhörig Gävle kommun. Den stals i Valbo under natten mot onsdagen.
Polisen gjorde husrannsakan i bilen och fann en mängd saker som misstänks vara stöldgods. Det fanns massor av kläder, både gamla och nya plagg. En del av plaggen var barnkläder. Dessutom tog polisen hand om en del verktyg samt ett flertal bilstereoapparater och högtalare.
- Även om kvinnan var ensam i bilen tror vi inte att hon varit ensam om stölderna, säger Allan Sundström, länsvakthavande i polisens kommunikationscentral i Gävle.
Ännu vid 22-tiden i går kväll var kvinnan för påverkad för att förhöras. Jourhavande åklagare underrättades direkt vid gripandet men kan besluta om ett anhållande eller frisläppande först sedan kvinnan kunnat höras. Det bör ha skett under natten.
Orsaken till gripandet var att polisen fick tips från någon som tyckte att kvinnan i en parkerad Volvo såg ut att vara narkotikapåverkad. Vilket alltså visade sig vara en korrekt iakttagelse.

Mer läsning

Annons