Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gry och Petra tog tjejplanet till solen

/
  • Petra Widén och Gry Forssell vid poolen i går kväll strax innan middagen.
  • Gry Forsell och 50 till kvinnor har bytt vintern i Sverige mot sol och bad. En av vinnarna i Mix Megapols tävling är Petra Widén från Gävle.

Hennes sambo tyckte att hon borde få en resa till solen. Och nu är hon där. Petra Widén från Gävle är en av femtio kvinnor som vann en plats på Gry Forssells ”Tjejplan” till Gran Canaria.

Annons

– Det har varit helt galet alltihopa, säger Petra Widén när GD når henne på hotellrummet på Kanarieön.

– Det händer saker hela tiden, man behöver inte tänka så mycket, det är bara att hänga med.

Sedan de 50 vinnarna och Gry Forssell landade på Gran Canaria i lördags har de hunnit med en hel del. Middagar, olika sorters träning, kostworkshops, shoppingdag i Las Palmas, beachvolley och slappande på stranden är långt ifrån allt. Och allt är gratis.

Tävlingen, som anordnas av Mix Megapol för tredje året i rad, går ut på att man blir nominerad av någon som tycker att man är värd en semester. I år vad det enligt Petra Widén 50 000 ansökningar. Sedan plockade de ut 50 kvinnor i olika åldrar som de trodde skulle bli ett bra gäng.

– De ringde upp och pratade lite först, sedan ringde de igen och sa att jag hade vunnit, säger hon.

Tjejerna kommer från olika delar av landet, och när de stod där på Arlanda i lördags var alla kompletta främlingar för varandra.

– Det var ju lite nervöst så klart, men det är ju lika galet för alla det här, så det var ingen fara. Jag har fått en jättebra rumskamrat också, så jag är väldigt nöjd, säger Petra Widén som till vardags arbetar som administrativ chef på HSB i Gävle.

Det skulle visa sig att hon inte är ensam vinnare från länet. Ekonomen Cecilia Gustafsson från Gävle och föräldralediga lärarstudenten Sophia Resare från Ockelbo finns också med nere på Gran Canaria.

På torsdag landar de på Arlanda igen. Men hemresan verkar långt borta när man pratar med Petra Widén.

– Ja, ikväll var det grillkväll tror jag. Och vin- och chokladprovning. Och så ska vi få vara med på en hårstylingsworkshop innan. Ja, du hör, det är verkligen helt otroligt det här, säger hon och skrattar.

Mer läsning

Annons