Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häktad för hot mot taxiförare

GÄVLE
I går häktades den 48-årige man som på tisdagskvällen hotade en taxiförare i Gävle med ett skarpladdat hagelgevär. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot och vapenbrott. Mannen förnekar hotet.

Annons
- Han säger att han inte har hotat föraren, men erkänner att han haft vapnet med sig, säger kammaråklagare Micael Dahlberg.

Berusad
48-åringen uppger själv att han var berusad vid händelsen men att han inte har några problem att minnas vad som hänt. Efter taxiresan, när mannen befann sig i sin lägenhet på Brynäs, avlossades ett skott.
- Det brann av ett skott i lägenheten, men han säger att han inte visste att vapnet var laddat, vilket ju gör det hela ännu mer allvarligt, säger Micael Dahlberg.
Vapnet ska 48-åringen ha hämtat hos en kamrat för att förvara det eftersom kamraten skulle avtjäna ett fängelsestraff.
Själv har 48-åringen avtjänat ett antal straff.
- Han förekommer under 41 avsnitt i belastningsregistret, säger Micael Dahlberg.
Det rör sig om olika sorters brott, bland annat våldsbrott.
Sedan dramatiken i tisdags har Gefle Dagblad i flera artiklar berättat om händelsen som tog sin början under en taxiresa från Sätra till Brynäs på eftermiddagen.
48-åringen, som är rullstolsburen, hade beställt färdtjänst.

Hagelgevär
Han var ett bekant ansikte för den förare som hämtade honom. Det föraren inte visste var att passageraren den här gången hade ett hagelgevär, som han sedan ska ha siktat på honom med, innanför jackan.
Chauffören lyckades efter en tvärbromsning, då 48-åringen for ur sin rullstol, lugna sin passagerare. Han larmade polis sedan han släppt av mannen på Brynäs.
Det var det skott som senare avlossades inne i 48-åringens lägenhet som ledde till att polisens insatsstyrka kallades in och att området kring Ladugatan spärrades av. 48-åringen greps vid tiotiden på kvällen och vapnet beslagtogs.

Häktades i går
I går häktades han. Om han döms för grovt olaga hot väntar ett fängelsestraff på minst sex månader.
Åtal ska vara väckt senast den 11 april.

SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander_gd.se

Mer läsning

Annons