Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häktad mot sitt nekande för minst två rån

/
  • En 23-årig man häktades på juldagen vid Sandvikens tingsrätt, misstänkt för två taxirån och ett personrån. FOTO: LARS WIGERT

SANDVIKEN På juldagen häktades den 23-åring som misstänks ligga bakom åtminstone två av förra helgens taxirån. Han misstänks även ligga bakom ett personrån av en kvinna på Drottninggatan i centrala Gävle i söndags. 23-åringen nekar till samtliga anklagelser.

Annons
- I två av fallen hävdar han att han inte varit där och i det tredje fallet att han inte gjort något, sa kammaråklagare Micael Dahlberg.
Häktningsförhandlingen i Sandvikens tingsrätt på juldagseftermiddagen var lång och hölls bakom stängda dörrar. Uppgifter om omständigheterna kring händelserna är därför knappa.
- Det är tyvärr inte mycket jag kan säga, av utredningstekniska skäl, sa Micael Dahlberg efter förhandlingen.
23-åringen häktades som på sannolika skäl misstänkt för två fall av rån och ett fall av försök till rån. Samtliga brott utfördes söndagen den 21 december.
Det var natten till söndag som det första rånet, av de som 23-åringen är misstänkt för, skedde. En av Stor & Litens förare rånades under pistolhot efter att ha kört fyra personer till Stigslund. På söndagskvällen utsattes en annan taxiförare för ett rånförsök vid Stortorget. Rånaren flydde dock ur bilen utan byte sedan han insett att bilens övervakningskamera tagit bilder av honom. Däremellan misstänks 23-åringen ha rånat en kvinna på Drottninggatan.
Den häktade 23-åringen är tidigare dömd för misshandel, olaga hot och narkotikabrott. Han avtjänar för närvarande ett villkorligt straff.
Åtal ska vara väckt senast den 8 januari.

Sofia Öhlander
026-15 96 46
sofia.ohlander@gd.se

Mer läsning

Annons