Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halka överraskade bilister

GÄVLE
Blixthalkan var helt oväntad. En polisbil rammades av en bilist med en 150 meter lång bromssträcka.

Annons
Plötsligt, mellan åtta och nio på morgonen, drabbades Gävle av ett hastigt omslag i vädret med fallande temperatur och ymnigt snöfall.
En kvinna sladdade av vägen i västergående riktning vid Alborgen på riksväg 80 och fördes till länssjukhuset med lindriga skador.

Hann inte bromsa
Den polispatrull som kom till platsen stannade i vägrenen och markerade med lysbloss var fordonet befann sig. Ändå hann en manlig bilist varken väja eller bromsa i tid för att undvika polisbilen, som träffades i bakpartiet. Ingen skadades vid tillbudet.
Litet senare på förmiddagen upphörde snöfallet, men för många bilister som efter den senaste tidens soliga vårväder funnit för gott att sätta på sommardäck var det ändå besvärligt. Ytterligare en bilist gjorde en mindre avåkning vid påfarten från Valbo köpcentrum. Varken polis eller ambulans behövde göra några insatser.

Krockade på parkering
Ytterligare en incident utspelade sig vid lunchtid, men den saknade av allt att döma samband med vädret. En oidentifierad bilist, möjligen påverkad av alkohol eller narkotika, stötte samman med flera andra bilar som stod på personalparkeringen vid Willys stormarknad.
Kommunikationscentralen larmade allmänt till samtliga patruller att hålla utkik efter en ljusblå kombi, enligt polisuppgifter en japansk Suzuki.
På eftermiddagen hade föraren inte påträffats.
MATS HEDSTRÖM

Mer läsning

Annons