Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halsbrytande sportlovsdans

/
  • Foto: LEIF JÄDERBERG Rytmik. Emil Andersson och Emil Harrysson spanar koncentrerat in breakdanceläraren David Tanzillis rörelser. Det är inte alltid deras små fötter vill röra sig åt rätt håll, men det får man ha överseende med. Kompisarna var några av dem som passade på att lära sig breakdance i Bomhus Folkets hus under sportlovet.

GÄVLE
- Jag håller på att träna på helikoptern, säger Emil Harrysson allvarligt.

Annons
Han är sex år gammal och går på breakdancekurs tillsammans med jämnårige kompisen Emil Andersson.
I går var Emil, Emil och ett femtontal andra sportlovslediga barn i Bomhus folkets hus för att lära sig breakdance.
-Det är bara fantasin som sätter stopp. Och fantasi har ni väl gott om. Så ni borde egentligen vara hur bra som helst på att dansa breakdance. Ni vet bara inte om det än, säger tränaren David Tanzilli och vänder sig med ryggen mot gruppen.
-Då kör vi igen, ett två tre fyr.

Kräver koncentration
Emil och Emil står längst fram. De är otroligt koncentrerade, men trots det är det lite krångligt att hänga med när man bara har en sexårings motorik.
Att ha tyngden på en fot och släppa ut den andra åt sidan är jätteklurigt. Det slutar oftast med att man står bredbent med tyngden på båda. Men det gör inte så mycket. Snart kan ju Emil göra helikoptern.
-Man gör så här, förklarar han och sätter sig på huk. Han vrider in höger knä och slänger fram vänsterbenet framför det högra.
- Sen ska man snurra runt, säger Emil.
Bara detaljer kvar att finjustera, med andra ord.

Bra nybörjardans
David Tanzilli började själv med breakdance redan i mellanstadiet, och är i dag lärare på musikalteaterlinjen på Hammargymnasiet i Sandviken.
-Breakdance är en jättebra form för att få barn intresserade av dans, börjar han men blir avbruten av en liten flicka som vill visa upp en piruett.
-Jättebra, säger David uppmuntrande.
Danskursen fortsätter i dag också. Sen är Emil, Emil och de andra redo för dansgolvet.
För då har de lärt sig "ganska mycket", enligt dem själva.

MAGNUS LUNDQUIST

Mer läsning

Annons