Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halt väglag orsakade olyckor i Gästrikland

/
  • Fronten demolerades men två kvinnor som färdades i Skodan klarade sig från allvarliga skador tack vare krockkuddarna som löste ut.  Foto: Lars Wigert

GÄVLE Det dåliga väglaget igår orsakade flera olyckor på vägarna i Gästrikland. Bland annat blev en bärgningsbil påkörd.

Annons
Väglaget var förrädiskt under större delen av måndagen. Den allvarligaste kollisionen inträffade på förmiddagen på riksväg 80. En bärgare från Falck Räddningstjänst skulle forsla bort en övergiven BMW från en tidigare avåkning.
När bärgningsbilen saktade in i i höjd med Nybo smällde det.
- Det är som vanligt, säger Kent Viktorsson, luttrad bärgare.
Två kvinnor, 33 och 22 år, färdades i en röd Skoda. De upptäckte inte i tid att bärgaren sänkte hastigheten. Kollisionen var ett faktum.
Föraren i personbilen och hennes kvinnliga passagerare hade trots allt tur. Smällen var relativt kraftig och fronten demolerades.
Tack vare att krockkuddarna löste ut undgick kvinnorna svårare skador. De klagade på smärtor i bröst och nacke och fördes till sjukhuset i Gävle för undersökning.
Snabbt bildades köer i västergående riktning eftersom ingen fick passera medan räddningsarbetet pågick.
- Nu har jag satt på nya baklyktor, säger Kent Viktorsson på eftermiddagen.

Två singelolyckor rapporterades på E4. Vid halv tolv-tiden voltade en personbil i höjd med Axmartavlan. Den manlige föraren fördes till sjukhus, men skadorna var såvitt känt lindriga.
På eftermiddagen hände det igen, den här gången vid Tönnebro. Den manlige föraren, som kom från Härnösand, körde ned elva stolpar till vajerräcket. Föraren behövde inte föras till sjukhus.
Det var även ett tillbud med en buss inne i Gävle på morgonen. Det var helt enkelt svårt att ta sig fram i det moddiga väglaget när det snöade som mest.
Halkan berodde till största delen på snöfall och byig vind. Snön lade sig på den redan hala vägbanan. Sikten var tidvis något nedsatt.

Mats Hedström
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons