Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handlade bråket om styrelseplatser?

GÄVLE Tre personer som greps efter knivslagsmålet på Brynäs släpptes i går. Vilka som skulle väljas in i shiaförsamlingens nya styrelse kan vara en av orsakerna till sammandrabbningen.

Annons

Männen, 35, 47 och 60 år, har samma efternamn och är släkt med varandra. De var i varierande grad misstänkta för grov misshandel, försök till misshandel och olaga hot i samband med knivslagsmålet utanför den shiamuslimska församlingens lokal på Hagtornsgatan på Brynäs.
47-åringen var till och med misstänkt för dråpförsök.
- Av det faktum att han släpptes kan man dra slutsatsen att den misstanken inte längre är aktuell. Dråpförsök är det obligatorisk häktning på, säger Johan Mellgren, mannens försvarare.
Ett 20- till 30-tal personer verkar ha deltagit i bråket. Anledningen har beskrivits som en fejd mellan två familjer. Enligt uppgifter fanns också oenighet om vilka som skulle väljas in den shiamuslimska församlingen nya styrelse. Både personliga och religiösa motsättningar kan därför ha spelat in i bråket i söndags.
Andra uppgifter tillbakavisar möjligheten att religiösa konflikter utlöste bråket.
Två utredare har hittills genomfört ett stort antal förhör med misstänkta, målsägare och vittnen. Utredningen var i går inte i det skedet att åklagaren var redo att begära den gripna trion häktad.
Misstankarna mot dem finns kvar. Männen är sin tur själva målsägare med egna skador efter slagsmålet.

Mats Hedström
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons