Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heartbreak stärker bevakning

GÄVLE Fyra unga kvinnor har knivskurits på nattklubben.
I går förstärkte Heartbreak bevakningen. - Sammanlagt är vi nio vakter. Det är en gubbe mer än under en vanlig lördag, säger Jan-Erik Andersson, vaktchef.

Annons
Under sommaren har Heartbreaks klubb Sun City riktat sig mot besökare i 20-årsåldern. I går återgick nattklubben till sitt ordinarie snitt vilket innebär att medelålder höjs till ungefär 30 år.
När GD pratade med vaktchefen Jan-Erik Andersson på lördagseftermiddagen trodde han att risken för att någon återigen blir knivskuren på dansgolvet är liten. Den senaste tidens uppmärksamhet kring knivdåden borde avskräcka gärningsmannen, menar han.
- Vi har ett gott signalement och kommer att vara extra observanta i dörren där vi har tre vakter. Vi kommer också att ha två vakter vid dansgolvet, två som går runt i lokalen och två på övervåningen, säger han.
Sammanlagt kommer nio vakter att övervaka nattklubben vilket innebär att den vanliga bevakningen förstärks med en man. Vakterna har varit i kontakt med polisen och diskuterat hur samarbetet ska fungera.
- Polisen var här i fredags. Vi kommer att kontakta dem så fort någonting är fel, säger Jan-Erik Andersson.

Erik Wikström
026-15 96 29
erik.wikstrom@gd.se

Mer läsning

Annons