Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemliga Brynässamtal om återbetalning

GÄVLE Det pågår hemliga förhandlingar mellan Brynäs IF och en tidigare anställd om återbetalning av 150 000 kronor.
Klubbdirektören Roland Henning bekräftar att föreningen haft ett möte med 44-åringens advokat.

Annons
I mitten av oktober polisanmäldes en 44-årig man som arbetade vid hockeyklubbens kansli. Misstankarna rörde förskingring av ett okänt belopp och den anställde stängdes av från sitt arbete.
Mycket litet har hänt med polisutredningen.
Enligt uppgifter till Gefle Dagblad från en källa med inblick i föreningens verksamhet, förhandlar klubben och den 44-årige mannen om en återbetalning av det saknade beloppet.
Den siffra som varit aktuell är 150 000 kronor.
Åtminstone ett möte har ägt rum. Klubbdirektören Roland Henning sammanträffade med 44-åringens försvarare, Jan-Ove Ljunggren.
- Ja. Eventuellt blir det ett möte i dag också, säger klubbdirektören.

I övrigt är Roland Henning förtegen, med hänvisning till att en utredning pågår. Inte heller Jan-Ove Ljunggren ville kommentera samtalens innehåll.
För den 44-årige mannen kan det vara önskvärt att nå en uppgörelse innan rättegången. Dels skulle skadeståndskrav från Brynäs utebli, dels kan domstolen välja en mildare påföljd om mannen gjort rätt för sig.
Fortfarande gäller utredningen förskingring och inte ett annat, grövre brott. Därmed har ärendet låg prioritet. Den ansvarige polismannen på ekoroteln i Falun gick inte att nå för en kommentar - hon befann sig på tjänsteresa den här veckan.

Dalapolisen utreder 44-åringen eftersom han under flera års tid var civilanställd ekonomisk expert på ekoroteln i Gävle, som därför var jävig.
Brynäs IF har nu haft nästan två månader på sig att gå igenom böckerna i jakt på saknade pengar. Därför tyder inget på att beloppet, 150 000 kronor, som 44-åringen misstänks ha tagit kommer att stiga.
Förskingring är ett brott som kan ge fängelse i högst två år.

Mats Hedström
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons