Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyguttar söker bostad

För tredje året i rad kommer de norska familjerna Berger, Skanke och Lyngstad till Gävle i sommar för att deras söner ska kunna gå hockeyskola.
Det är bara ett bekymmer – bostad.

Annons

I Norge har ishallarna ingen is mellan april och september. Det innebär att Christoffer Berger, Anders Skanke samt Emil och Marius Lyngstad från Trondheim inte kan träna ishockey på hemmaplan. Och träna vill de för samtliga fyra ska bli hockeyproffs i NHL. Men de har förstående föräldrar som gärna semestrar en vecka eller två i Sverige och därför kan de gå i hockeyskola här. Två år har de varit i Leksand, två år i Östersund och nu kommer de för tredje året till Gävle och Brynäs hockeyskola.

– Vi har hockeyskola i Lillehammer men det är väldigt populärt att åka till Sverige och vi har trivts kämpebra, säger Monica Larssen Berger, mamma till Christoffer.

Men det finns ett litet bekymmer. De fyra grabbarna som är i 13-årsåldern, deras mammor och pappor och ett par småsyskon behöver någonstans att bo. Tidigare år har de bott i Bönan och där bor de gärna igen men visst kan de tänka sig att bo någon annanstans i Gävle. Huvudsaken är att de får husrum under hockeyveckan i slutet av juli.

– Vi behöver inte bo i samma hus men gärna i närheten av varandra, på gångavstånd, säger Monica Larssen Berger.

För precis som tidigare år vill de umgås. Papporna brukar åka med sönerna till ishallen och medan mammorna och småsyskonen badar, tittar på sevärdheter och shoppar.

Den som har en lämplig bostad kan kontakta Monica Larssen Berger på telefon 0047-47252688 eller via mejl monicalarssen@yahoo.no.

Mer läsning

Annons