Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högskolan får stipendier för utlandsstudier

Högskolan i Gävle har fått stipendium värda 224.000 kronor från det Sida-finansierade programmet Minor Field Studies (MFS). Pengarna ska hjälpa studenter att samla material i ett utvecklingsland till uppsatser och examensarbeten.

Annons

När det Sida-finansierade programmet delade ut stipendium till svenska lärosäten tilldelades Högskolan i Gävle åtta stycken, värda 224 000 kronor.
Pengarna möjliggöra för studenter att kunna åka till ett utvecklingsland för att samla material till c- och d-uppsatser eller examensarbete.
Totalt delade 34 lärosäten på 19 479 000 kronor. 
- Det är väldigt kul för högskolan och framför allt för studenterna som nu kan göra sitt arbete utomlands och stanna där i åtta till tio veckor, säger Malin Hillman, tillförordnad samordnare för internationella sekretariatet.
Det är redan sex studenter som fått sitt stipendium på 25 000 kronor. I vår åker de fyra första på sina resor som går till Botswana och Sydafrika, senare ska även två studenter åka till Armenien under åren.
-Samtliga studenter är hälsopedagoger och det finns mycket intressant att studera inom hälsoområdet i u-länder, säger Malin Hillman.

Mer läsning

Annons