Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högt betyg till Gävle

Gävle kommun får beröm i en ny granskning av den kommunala ekonomin. ”En finansiellt stark doldis” blir det samlade betyget.

Annons

Det är tidningen Kommunexperten som har granskat Gävle kommun i årets första nummer. Tidningen går i varje nummer igenom den ekonomiska situationen i olika kommuner och bedömer kommunen från högsta betyget A till lägsta betyget D.

Tidningen har gått igenom en rad olika områden och på de flesta punkter får Gävle ett gott omdöme. Man inleder dock med att konstatera att Gävle har en skuldsättning per invånare som är över genomsnittet för Sverige. Men sedan konstateras att om man räknar med värdet av kommunens tillgångar så blir den totala skuldsättningen lägre än genomsnittet. När det gäller punkten ”finansiell hälsa” skriver man att Gävle kommun har ett bra sparande och en bra skuldbalansgrad. Men Gävles rörelsekapital och kapitalbildning får däremot bara betyget ”ok”.

Även på punkterna ”finansiella risker” och ”finansiella möjligheter” får Gävle toppbetyg. Sammanfattningsvis konstaterar Kommunexperten att ”Gävle är en finansiellt och ekonomiskt välskött kommun med det finansiella indikativa betyget A”. Samuel Åsgård

Mer läsning

Annons