Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon blir rektor för John Bauergymnasiet

/
  • Foto: TERESE PERMAN Gymnasielärare. Marianne Forsman tycker att det ska bli roligt att börja som rektor för ett av Gävles två nya friskolegymnasier.

GÄVLE
Marianne Forsman blir rektor för John Bauergymnasiet i Gävle.
- Min hjärtefråga är lära för livet och lusten att lära, säger hon.

Annons
Formellt börjar hon den 4 augusti, men hon har redan tjuvstartat med de pågående lärarrekryteringarna. Att få vara med och bygga upp en ny verksamhet från grunden lockade henne att söka jobbet.
Det gjorde också undervisningssättet med problembaserat lärande, ämnesintegrering och att skolan utgår från individen berättar hon.
- Och jag tror att jag skulle bli en bra ledare.
Det sista året har hon varit lärare i administration, datakunskap och turism på Hammargymnasiet i Sandviken, en återkomst efter fyra år på Borgis i Gävle.
Innan hon bestämde sig för att bli lärare för tolv år sedan arbetade hon som sekreterare och administratör inom näringslivet.
- Jag ville jobba med människor och utnyttja det jag hade lärt mig, förklarar hon att hon sadlade om.

"Bra arbetsmiljö"
De små klasserna med 20 elever och att skolan är liten tror hon skapar en bra arbetsmiljö. Hon berättar att 100 elever valt skolan i första hand. Kommunen ska vara klar med den preliminära intagningen den här veckan.
- Det är viktigt att man ser individen. Det ska finnas alla möjligheter att bli sedd och uppskattad.
Skolans samarbete med näringslivet för praktik tycker hon också är positivt.
Fotot tas i hällregnet utanför de blivande skollokalerna på Utmarksvägen i Sörby urfjäll. Än finns ingen skylt som skvallrar om att här ska bli gymnasium på 900 kvadratmeter i augusti, men renoveringen är i gång.
Bjarne Teir, projektledare för John Bauerstarten i Gävle, säger att möbler är beställda och att teknikerna ska installera nätverket sista veckan i juli.
Han berättar att 197 personer sökt de sju lärartjänsterna. I dag och i morgon hålls anställningsintervjuerna för de två sista tjänsterna.

ANNA BAGGE

Mer läsning

Annons