Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon hotade, bet, skar och slog

/

Under sex månader satte en 31-årig kvinna skräck i sin sambo.
Våldet kulminerade med att hon högg honom med en filékniv.
Nu åtalas hon för grov misshandel och grov fridskränkning.

Annons

Klockan sju på kvällen den 15 november ryckte polisen ut till Fleminggatan på Söder i Gävle. I lägenheten satt en blodig man och kvar på platsen fanns hans 31-åriga flickvän. Mannen fördes till Gävle sjukhus medan kvinnan greps och fördes till polisstationen.

På sjukhuset kunde läkarna konstatera att hugget träffat mannen under armhålan. Hugget hade gått ganska djupt men han klarade sig utan allvarligare skador. Om bladet trängt in några centimeter till hade skadorna varit livshotande. Kvinnan häktades därför som misstänkt för grov misshandel.

I de kommande polisförhören skulle det visa sig att knivhuggen inte var den enda gången som kvinnan gett sig på mannen. Han kunde berätta att hon misshandlat honom både fysiskt och psykiskt under sex månaders tid.

Enligt den 31-årige mannen började det med att kvinnan hotade honom någon gång i början av juni. Då ska hon ha sagt ”någon dag sätter jag kniven i dig”. Ett hot som enligt åklagaren var menat att framkalla allvarlig fruktan hos mannen.

Utöver detta ska hon vid ett flertal tillfällen ha ryckt honom i håret och ha rivit och slagit honom över kroppen. I början av sommaren ska hon ha bitit honom i höften och ha sparkat honom i skrevet och över benen.

Någon gång mellan september och oktober ska hon ha armbågat honom över näsan. Slaget gjorde mycket ont och i polisförhören berättar mannen hur blodet forsade från näsan. Kvinnan har erkänt vissa delar av misshandeln.

– Men hon erkänner inte allt som hon åtalas för, säger åklagaren Peter Helsing.

Åklagaren har bland annat kallat ett vittne som hört hur 31-åringen berättat att hon knäckte näsbenet på mannen. När det gäller knivhuggen erkänner kvinnan att hon varit på platsen och att skadorna orsakats av henne. Men hon menar att hon aldrig hade för avsikt att skada honom.

Peter Helsing ville att kvinnan skulle häktas för dråpförsök men rätten ansåg att rubriceringen grov misshandel var tillräcklig. I går åtalades 31-åringen för grov misshandel, försök till grov misshandel och grov fridskränkning.

I förhören har det inte framkommit något annat motiv till misshandeln än att kvinnan inte mår bra samt att hon är svartsjuk. Om hon döms för samtliga åtalspunkter riskerar kvinnan mellan ett år två års fängelse.

Mer läsning

Annons