Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon ska få fart på Gävle centrum

/
  • Eva Olsson drev McDonalds restaurang på Stortorget i sju år innan hon lämnade Gävle. Nu är hon tillbaka som ny centrumledare.

En återvändare tar över som centrumledare i Gävle. Eva Olsson drev under 90-talet McDonalds restaurang på Stortorget och flyttar nu tillbaka till Gävle för att få bättre fart på centrum och centrumhandeln.

Annons

Eva Olsson lämnade Gävle 2001 och har sedan dess bott i Uddevalla, men jobbat med turism och centrumutveckling – i Piteå. Den långpendlingen slipper hon nu när hon återvänder till Gävle.

Gävle Centrumsamverkan, ett samarbete mellan butiker, fastighetsägare och Gävle kommun, tycker att de gjorde ett kap när de hittade Eva Olsson. Den tidigare centrumledaren slutade i början av året och tjänsten har varit obesatt fram tills nu.

– Vi ville vänta eftersom kommunen gjorde en stor omorganisation, säger Bengt Nises, ordförande i föreningen.

Nu har bilden klarnat och Gävle Centrumsamverkan har slutit ett avtal med den nya kommunala organisationen.

Eva Olsson hoppas kunna dra igång fler aktiviteter i centrum, och hon hoppas också att fler ansluter sig till föreningen. I dag har Gävle Centrumsamverkan 130 medlemmar, men det är fortfarande många butiker som inte är med.

Bengt Nises hoppas också på en större uppslutning bakom föreningens arbete. Med fler medlemmar ökar möjligheterna att få politikerna att lyssna på synpunkter från de privata aktörerna i centrum.

– Men jag tycker att vi har ett bra samarbete. Vi får gehör för det vi säger.

Omstöpningen av Stortorget och Nygatan är ett exempel, där köpmän, fastighetsägare och kommun samarbetat för att få en bättre miljö i centrum.

– Det är fantastiskt att de lägger ner så mycket resurser på det, säger Eva Olsson.

Mer läsning

Annons