Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppet står till handeln

/
  • Martina Brännvall svarade på frågor från alla som var nyfikna på jobben hos MediaMarkt.
  • Intresset för de 90 jobben på MediaMarkt har varit rekordstort. Över 3 000 ansökningar har företaget fått in hittills.

– Vi är helt överrumplade, säger varuhuschefen Lars Bengtsson, som i går träffade fler jobbsökare på Arbetsförmedlingen i Gävle.

Annons

Varuhuset öppnar någon gång under hösten och söker ett 90-tal nya medarbetare. Några av jobben är deltidstjänster och några behövs bara på helgerna. Totalt motsvarar personalstyrkan 57 heltidstjänster.

Kvalifikationerna varierar, beroende på de olika typerna av jobb, men genomgående söker MediaMarkt människor som gillar att träffa folk, är bra på att sälja och som är ödmjuka och nyfikna.

– Det är många som frågar om man måste ha tidigare erfarenhet av liknande jobb. Det är klart att det är bra, men de personliga egenskaperna väger tungt, säger Lars Bengtsson.

Han räknar med att kanske uppemot 4 000 personer kommer att lämna in en ansökan innan tiden går ut. Och Lars Bengtsson tycker inte att etableringen kommer i fel tid, nu när finanskrisen börjar slå till. När varuhuset öppnar i Valbo kanske det värsta är över.

– Vi anpassar oss och anställer kanske hellre för lite personal i början. Men vi fortsätter våra expansionsplaner, säger Lars Bengtsson.

Handeln kommer att ge fler jobb i Gävle under året. Jula, City Gross och Biltema har också inlett rekryteringen inför starten senare i år, och där öppnas möjligheter för många, inte minst för ungdomar.

– Många kommer ut på arbetsmarknaden genom jobb i handeln. Där handlar det mycket om hur man är som person, säger Ulrika Jutterström på Arbetsförmedlingen i Gävle.

Inflödet av nya platser har minskat under hösten i Gävle och arbetslösheten har ökat. Men enligt Ulrika Jutterström börjar det nu komma in fler lediga jobb.

– Första veckan i år var det inte många nya jobb, men nu ser vi att det börjar komma in fler.

Mer läsning

Annons