Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Humlan vann

GÄVLE Humlan i Bomhus blir kvar och får driva den nya fritidsgård som efter nyår öppnas i Bomhus Folkets hus. Däremot kommer fritidsgården Ugglan att stängas.

Annons
Kultur- och fritidsnämnden beslutade tidigare i höst att lägga ned ett antal fritidsgårdar i kommunen, bland annat en av de två som i dag finns i Bomhus. I stället ska en helt ny fritidsgård startas i Bomhus Folkets hus efter nyår.

Skötseln av den nya fritidsgården lades ut på anbud och nu är det avgjort att Humlan får sköta gården. Humlan drivs av Bomhus församling och svenska missionskyrkans ungdom.
Gästrike inköp har skött upphandlingen och fick in två ansökningar. Även fritidsgården Ugglan, som drivs av Unga örnar, ville sköta den nya gården.
Enligt Stefan Axelsson på Gästrike inköp var upphandlingen lätt att avgöra eftersom det inte behövdes någon ekonomisk utvärdering. Båda intressenterna har från början vetat vilka pengar de har att röra sig med och fått lämna in anbud utefter det.
Beslutet om vem som ska få sköta den nya fritidsgården har tagits av kultur- och fritid. Stefan Axelsson har tagit fram beslutsunderlaget och han tycker att valet av Humlan är riktigt.
För Ulrika Jidåker, verksamhetsansvarig för fritidsgården Ugglan vid Lillhagsskolan, innebär den förlorade upphandlingen att hon står utan jobb.
- Jag vet ingenting om framtiden. Jag är uppsagd från nyår, säger hon.

Ugglan har framför allt specialiserat sig på musik och teater. Om Unga örnar kan fortsätta med verksamhet i Bomhus, utan fritidsgård, är oklart.
- Vi har ju fritidsklubben kvar, och jag räknar med vi ska ha lägerverksamhet, men just nu vet vi ingenting om hur det blir. Vi har ju inte ens en lokal, säger hon.

Mer läsning

Annons