Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyreskrav får Hugg att se rött

GÄVLEKultur- och fritidsnämnden kräver att hyran för gymnastikhallen i Andersberg sänks med 75 procent.

Annons
Annars så säger man upp kontraktet.
Den samlade oppositionen trumfade igår igenom kravet, som årligen ska ge 1,5 miljoner kronor, framför ögonen på den protesterande s-ordföranden Lars-Göran Ståhl. Han varnade att det kommer att störa relationerna med Gavlegårdarna.
- Det är utpressning, hävdar följdaktligen bostadsbolagets vd Jan Hugg.

Två parter
- Det är inte fullt så enkelt att de bara kan ställa såna krav. Man är ju två parter om ett avtal. Det är inte på det sättet som vi ska umgås och diskutera via media, tycker han.
Redan vid nämndsmötet i april krävde de borgerliga partierna och vänstern att man ska omförhandla hyrorna för nämndens verksamheter i Andersbergs centrum. Framför allt för gymnastikhallen, men även för biblioteket och fritidsgården Helges.
Till gårdagens möte lade s ett förslag som innebär att man räknar med en hyressänkning för biblioteket, liksom för biblioteket i Bomhus. Men till Odd Kjölsruds irritation hade man inte gjort något förslag kring gymnastiksalen, som alltså kostar hela två miljoner om året.

Frostigt?
Nu fick han med sig de borgerliga kollegorna och v på kravet gentemot Gavlegårdarna. Vad det får för följder för förhållandet med bostadsbolaget är ännu osäkert. Vad de 1,5 miljonerna ska användas till tog man inget beslut om igår.
Odd Kjölsruds dröm är att skapa ett koncept med "pengar i påse". Ur den potten skulle ungdomar kunna söka pengar till angelägna aktiviteter, menar han.
MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons