Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I Hedesunda är Alice nummer ett

/
  • – Tänk att lilla Alice som man har följt sedan hon var liten fick stå på scen inför 14 000. Det är helt fantastiskt, säger Maria Lundgren som jobbar i charkdisken på Ica där finalen var gårdagens stora samtalsämne.Carina, Alicia, Thomas och Stina Gustafsson följde finalen. Thomas röstade på Alice medan Stina lade sin röst på Kevin.– Han sjunger så bra, förklarar hon sitt val.
  • – Alice är verkligen ett föredöme för bygdens ungdomar. Hon visar att man kan lyckas, säger Berit Jonsson.
  • Maud Liljekvist och Connie Eliasson följde finalen och de tror att Alice kommer att gå långt som artist trots att hon slutade som god tvåa i Idol.
  • Alice kom tvåa i Idolfinalen, men hemma i Hedesunda är hon en  vinnare.

Alice kom tvåa i Idol men för Hedesundaborna är hon en solklar vinnare.
Alla som GD talade med påpekade att det gått bättre för tvåorna.
– Kolla bara på Amanda Jensen. Hon är ju mycket mer känd än Picasso, säger Maud Liljekvist.

Annons

Att Alice Svensson framträdde i Globen i direktsänd tv i fredags har knappast gått någon förbi. Speciellt inte om man bor i Hedesunda. Finalen och Hedesundas egen popdrottning Alice andraplats var dagens självklara samtalsämne på byn i går.

– Självklart tittade vi. Röstat har vi gjort hela tiden eftersom hon är så duktig på att sjunga. Hon kommer att gå långt, säger Maud Liljekvist.

Hon och många andra Hedesundabor berättar att tv- utsändningen från Globen krånglade precis när det var som mest spännande och vinnaren skulle presenteras.

– Jag blev tvungen att springa till datorn för att se hur det gick, säger Connie Eliasson.

– Det är nästan så att man tro att det är någon konspiration, fyller Maud Liljekvist i.

Utanför Ica träffar GD familjen Gustafsson som självklart kollade på finalen. Det visar sig att pappa Thomas är familjens största beundrare av Alice. Han har röstat på henne mellan fem och tio gånger varje delfinal.

– Men jag röstade på Kevin, säger Stina Gustafsson.

Många Hedesundabor som GD talade med reagerade på att det endast var bilder från Gävle som visades i tv i inslaget om Alice.

– Alice har ju satt Hedesunda på kartan. Jag tycker att de kunde ha filmat från Skaparbyn och från älven där det är så vackert, säger Maud Liljekvist.

– Men när man såg hur mycket folk som kom för att se henne i Gävle så förstår man att de inte kunde ha konserten här, säger Thomas Gustafsson.

Inne på Ica pratas det såklart om Alice. Någon säger att vinnarlåten passade Alice bättre än Kevin, att hennes röst var bättre lämpad för den. Maria Lundgren som jobbar i charkdisken åkte ned för att följa finalen i Globen.

– Det var jättehäftigt. Alice skötte sig exemplariskt. Vi kom inte hem förrän två men det var det värt, säger hon.

Hennes dotter har gått i samma klass som Idolstjärnan från Hedesunda.

– Tänk att lilla Alice som man har följt sedan hon var liten fick stå på scen inför 14 000. Det är helt fantastiskt, säger hon.

En sak är säker och det är att Alice inte behöver deppa över andraplatsen. När hon kommer hem kommer hon att tas emot som en vinnare.

– Hon är verkligen ett föredöme för bygdens ungdomar. Hon visar att man kan lyckas, säger Berit Jonsson.

Mer läsning

Annons