Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I veckan kommer skatteåterbäringen

/
  • I veckan kommer skatteåterbäringen till de som deklarerat via papper. De flesta kommer att ha fått sina pengar innan fredag.

I veckan sker utbetalningarna av skatteåterbäringen till de som deklarerat på papper. De som anmält konto kan räkna med att få sina pengar senast fredag, säger Johan Schauman, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Annons

Nu i veckan betalas en ny omgång pengar ut till de som deklarerat via papper. Totalt rör det sig om 7,5 miljarder kronor som betalas ut till 800 000 personer. 1,4 miljoner personer får samtidigt besked om kvarskatt.

Eftersom antalet personer som deklarerar via dator, mobiltelefon, surfplatta eller telefon ökar varje år är det allt färre som får sin skatteåterbäring nu i augusti.

Är det någon speciell grupp som deklarerar via papper?

– Det är vanligare att enskilda näringsidkare deklarerar via blankett, säger Johan Schauman. Man skulle kunna tro att det är många äldre som skickar in på papper, men så är det inte. De flesta äldre har barn och barnbarn som hjälper dem med att deklarera elektroniskt.

– Om beloppet som ska betalas ut är lägre än 2000 kronor och du inte anmält konto, måste du lämna in en begäran för att få ut pengarna, berättar Johan Schauman. Men om du anmält utbetalningskonto till Skatteverket kommer pengarna in per automatik.

De flesta som deklarerat elektroniskt och anmält konto fick sin skatteåterbäring tidigt i sommar. Då betalades över 29 miljarder ut till 3,7 miljoner personer, enligt Skatteverket.

Mer läsning

Annons