Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ica använder Svanenmärket

/
  • Sämst. Rimi Fjällbacken ligger i botten på listan när Agenda 21 och Naturskyddsföreningen letar efter miljömärkta varor.

GÄVLEIca-butikerna ligger mycket dåligt till i årets undersökning.Det finns flera förklaringar till det, menar Kerstin Lindvall, miljöansvarig på Ica.

Annons
-För det första jobbar vi med Svanen-märket i stället för Bra miljöval eftersom vi även säljer våra varor i Norge. Svanen fungerar i hela Norden.
Våra undersökningar visar att kunderna likställer de båda märkningarna, säger hon.

Eget sortiment
När det gäller rättvisemärkningen har Coop egna varor i sitt sortiment med den märkningen. Ica köper in Kung Markattas varor. Det blir dyrt, och många butiker drar sig för att ta hem dem, förklarar Kerstin Lindvall.
Men när det gäller Krav-märkningen finns det inga argument.
-Kvantum är, och ska vara, duktigast av Ica-butikerna. De har miljöbutik-märkning. När det gäller Rimi är det inte deras profil helt enkelt. Men det är lite trist att de får stryk av Willys. Rimi ska vara bland de bättre inom sin kategori och det ska jag föra fram till ledningen, säger Kerstin Lindvall.
Enligt Malin Kaarle på Naturskyddsföreningen var det bara fast tvål med bra-miljövalmärkning som saknades i Icas sortiment. Hon bedömer därför att valet av Svanen-märkningen påverkade slutresultatet ganska lite.

MAGNUS LUNDQUIST
026-15 96 63
magnus.lundquist@gd.se

Mer läsning

Annons