Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ida kom sjua – men är bäst i Sverige

/

Det blev en sjunde plats i bussförartävlingen i Oslo för Gävles bästa bussförare, Ida Wennman.
– Jag är jävligt dålig förlorare så innerst inne känns det surt som fan. Men jag var den enda av alla som klarade backprovet, säger hon.

Annons

Gefle Dagblad berättade i veckan om Ida som var en klar segrare när Gävles bussförare tävlade i miljö- och passagerarvänlig körning. Och när hon tävlade mot 1300 förare i hela landet tog hon hem en andraplats. Och nu i helgen var hon alltså en av tio förare som tävlade i den stora finalen.

– Banan var svår. Och jag körde tvåaxlad 13,5 meter lång buss. Jag har aldrig kört en sån. Den var annorlunda i svängarna, hade väldigt dålig svängradie. Jag tog mig igenom utan att ha ner någon kon. Men jag var för långsam och skulle ha varit mer teknisk. Mina kunskaper fick sättas på prov ordentligt, säger 24-åriga Ida som tog körkort så sent som 2011 och busskort bara månaderna därpå.

Och hon är fortfarande bäst i Gävle. Och på måndag är hon tillbaka på jobbet och rattar linje 14. Och drömmer om revansch.

– Jag kommer att försöka ta mig till final igen. Och föraren som jag kom tvåa efter i den svenska uttagningen, han slog jag faktiskt nu i Oslo. Så jag var ju faktiskt bästa svensk, säger hon och skrattar.

Mer läsning

Annons