Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga heta spår efter brandbombsdådet

GÄVLE Framstegen uteblev under andra dagens utredning av mordbranden på Joe Hill-gården.För Gefle Dagblad förnekar den man som är kontaktperson för Nationalsocialistisk Front i Gävle att han haft med dådet att göra.

Annons
I går talade polisen med ytterligare en person som bor nära Joe Hill-gården, men som inte heller gjort några iakttagelser som hjälper utredningen framåt. Hoppet minskar nu att tidningsbud eller grannar sett något misstänkt nära Joe Hill-gården tidigt i söndags morse.
En halsduk som hittades av en polispatrull på brottsplatsen ska sändas till Statens kriminaltekniska laboratorium för dna-kontroll. Sent i går eftermiddag skulle tekniska roteln påbörja undersökningen av glasrester från brandbomberna i jakten på fingeravtryck.
En molotov-cocktail som hittades på söndag förmiddag vid en bensinstation i Sandviken helt saknar samband med brandattentatet. Anordningarna skiljde sig åt så mycket att man inte kan utgå från att samme person byggt de olika brandbomberna.
Inte heller anser sig polisen ha grund för att förhöra en 22-årig man som under flera år varit engagerad i Nationalsocialistisk Front, NSF. 22-åringen har varit den samlande punkten i ett nätverk som förekommit i slagsmål med antirasister, bland annat på Öster under nyårsafton för tre år sedan. Han har även dömts för försäljning av vit makt-musik.
I februari 2002 detonerades en tändhatt i 22-åringens brevlådeinkast. Ingen i bostaden skadades.
Incidenter under hösten mellan högerextrema och antirasister får många att misstänka att personer på yttersta högerkanten var närvarande när molotov-cocktailsen slängdes.
- Jag var hos min granne som hade födelsedagsfest, säger 22-åringen, som även bekräftar att han är NSF:s kontaktperson i Gävle.

Mats Hedström
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se


Mer läsning

Annons