Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen satsning på Gavlevallen

GÄVLESatsningen på ett mer sammanhållet idrottsområde på Sätraåsen skjuts på framtiden. Istället för att göra verklighet av Gavlevallen läggs de 14,5 investeringsmiljonerna på idrottsplatserna Träffen och Nynäs.

Annons
- Gavlevallen förskjuts. Det går inte att säga hur långt fram. I dagens ekonomiska läge har vi inte råd med driften på en miljon, förklarar Lars-Göran Ståhl, s, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
Den nya anläggningen Gavlevallen, norr om Gavlerinkens B-hall, har funnits som önskemål ett tag. Framför allt har det varit ett behov för trångbodda fotbolls- och ishockeyföreningen IK Sätra.
Nu finns färdiga planer för att den ska bestå av en konstfryst ishockeybana, en fotbollsplan med konstgräs och en omklädningsbyggnad med garage. Dessutom ska det finnas möjligheter att bygga till fler fotbollsplaner i området. Kultur & Fritid har redan fått klart med 14,5 miljoner i investeringspengar till bygget nästa år.

Klarar inte driften
Men eftersom nämnden får neddragningar i ekonomin, liksom övriga delar av kommunen, så ansåg man att det skulle bli svårt att klara de årliga driftskostnaderna på runt en miljon kronor.
I ett förslag till kommunstyrelsen godkänns nu nämndens idé att istället satsa pengarna på en konstgräsplan vid Träffens IP och en överbyggnad av ishockeyrinken på Nynäs IP. På det viset utökas möjligheten att nyttja de anläggningarna ordentligt. Konstgräs håller betydligt bättre än naturgräs och med en ishall så kan man träna oavsett väderlek, menar Lars-Göran Ståhl.

Klart nästa år?
Tanken är att projekten vid Träffen och Nynäs ska sättas igång och bli klara under nästa år. Innan man har gått ut på entreprenad så är det svårt att säga exakt när.
Både IK Sätra och Gävle GIK Hockey har visat sig positiva till satsningen, som ger dem ökade träningsmöjligheter. För Kultur & Fritid blir den sammanlagda driftskostnaden nu 150 000-200 000 kronor per år istället. En knapp femtedel mot Gavlevallen.
Men Lars-Göran Ståhl har inte lagt ned den visionen. Det finns fortfarande efterfrågan på fler isytor och gräsplaner. Läget på Sätraåsen vore idealiskt för projektet Gavlevallen.
När det blir av är dock skrivet i stjärnorna.


Mattias
Jonsson
026-15 96 12 mattias.jonsson_gd.se

Mer läsning

Annons