Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen sprit vid banan

GÄVLE Skolbarn ska inte bowla i krogmiljö.
Det är ett av skälen till att kommunens handläggare inte vill godkänna Stefan Gebaras planer för sin bowlinghall.

Annons
- Förnedrande, säger Gebara själv som överväger att JO-anmäla kommunen.
GD har tidigare skrivit om Stefan Gebaras planer på att öppna en bowlinghall i anslutning till restaurangen på Vinbärsvägen i Sätra. Nu är banorna nästan klara och om några veckor väntar invigningen.

En pusselbit återstår dock - utskänkningstillståndet. För att kommunens alkoholhandläggare ska vara nöjd måste restaurangen och bowlinghallen vara helt åtskilda.
- Om en familj eller skolbarn åker dit för att bowla ska de inte behöva hamna i en krogmiljö. Det är viktigt att man inte blandar ihop dessa verksamheter, säger Torsten Ahlén, chef på socialtjänstens tillståndsenhet.

Att avdela restaurangen och bowlinghallen med en vägg räcker inte, menar han. För att göra gränsdragningen tydlig krävs separata entréer.
- Det innebär att de gästerna måste gå ut och gå 15 meter runt huset för att komma till den andra dörren. Det är förnedrande. Jag rättar mig efter beslutet, men jag kommer nog att JO-anmäla kommunen, säger Stefan Gebara.
Frågan är inte avgjord ännu. Torsten Ahlén ska komplettera ärendet innan han lägger fram ett förslag. Det slutgiltiga beslutet tas av politikerna i serveringsutskottet.

ERIK WIKSTRÖM

Mer läsning

Annons