Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget damm på hyllorna i Hille

/
  • Foto: GUN WIGH Populärt bibliotek. Utlåningen i Hille bibliotek, inrymt i Milboskolan har ökat kraftigt. Skolelever, här några elever ur klass 8a, är trägna besökare.

GÄVLE
På ett år har utlåningen av böcker i Hille bibliotek ökat med 25 procent.

Annons
- Vi har faktiskt inte haft så fina utlåningssiffror i Hille sedan 1994, säger bibliotekschefen Lisbeth Forslund.
- Det märks att folk börjar hitta dit efter flytten till Milboskolan, och ombyggnaden i år.
Det är inte bara i Hille som utlåningen ökar. I stadsbiblioteket har utlåningen, efter en nedgång förra året, ökat med 4,5 procent till 365 556 utlån under år 2002. Också när man ser till antalet besökare är biblioteken populära.
Under år 2002 noteras totalt 920 000 besök på Gävles bibliotek, en ökning med 41 000 besök på ett år. Framför allt ökade antalet besökare i Sätra bibliotek och i Valbo bibliotek.
- I Sätra har man samarbetat mycket med skolan, och i Valbo tror jag våra nya fina lokaler i Sofiedalsskolan har påverkat besöksantalet kraftigt, säger bibliotekschefen Lisbeth Forslund.
Också utlåningen av skivor i Musikbiblioteket i Konserthuset fortsätter att öka. Under 2002 ökade skivutlåningen med 12 procent.
- Det märks att musikbblioteket har kommit in i folks medvetenhet nu. Det tar alltid några år från det att det öppnar, säger Lisbeth Forslund.

Mer läsning

Annons