Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insamling till änderna i Gävle

/
  • ARKIVBILD Brödkamp. Engagerade gävlebor har börjat samla in pengar till mat åt änderna i Boulognerskogen, sedan Tekniska kontoret dragit in på utfordringen.

GÄVLE
En insamling har dragits i gång för att änderna i Boulognerskogen i Gävle inte ska bli utan mat under resten av vintern.

Annons
Det är Ninni Tengkvist i samarbete med organisationen Djurens Rätt som står bakom aktionen.
- Vi måste hjälpa fåglarna så länge de inte kan skaffa mat själva, säger hon.
Gävle kommun har slutat med sin utfodring av de 600-1 000 änder som håller till vid Gavleån. En sparåtgärd som upprört bland andra Ninni Tengkvist.
- Man kan inte sluta mata mitt i vintern. Det är rena vansinnet. Har man börjat måste man fullfölja. Nu riskerar flera hundra änder att dö, säger hon.
Ninni Tengkvist har engagerat sig som frivillig för att se till att änderna även fortsättningsvis får den mat de behöver. Via en insamling hoppas hon att pengar ska komma in som kan användas till inköp av foder. Det änderna behöver just nu är krossat spannmål två-tre gånger i veckan. Utfodringen beräknas pågå fram till i maj.
Djurens Rätt står bakom insamlingen och det är också på deras postgironummer 63 52 43 - 9 som man kan sätta in pengar. Inbetalningskortet ska märkas "Änderna". Ninni Tengkvist svarar på frågor kring insamlingen på telefon 073-9542291.

Mer läsning

Annons