Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inspiration för alla giftassugna

/

Gävleborna Tobias Rutegård och Maja Möller har bestämt sig. De ska hyra en limousin när de gifter sig i januari 2010.
Idén fick de på den årliga bröllopsmässan i Forsbacka värdshus i går.

Annons

Minst ett 100-tal förväntansfulla besökare sitter på rad runt ”catwalken” inne i värdshuset. De flesta ser ut att vara mellan 30 och 35 år gamla, och en övervägande majoritet är kvinnor. I ett hörn står en dj och spelar musik med bröllops- och kärlekstema. ”Dancing queen” med Abba, och Carolas ”Fångad av en stormvind” hörs ur högtalarna. Så börjar showen.

En efter en glider modellerna in på den röda mattan. De visar långa gräddvita brudklänningar, frackar och underkläder med spets. Åskådarna pekar förtjust och viskar sinsemellan.

Det är nionde året i rad som mässan äger rum. Totalt ett 20-tal butiker från Gävle och Sandviken visade upp vad de har att erbjuda dem som går i giftastankar. Det var kläder, blommor och hattar, och elever från frisörprogrammet hade gjort håruppsättningarna.

Tobias Rutegård och Maja Möller kom dit för att få inspiration till sitt eget bröllop.

– Vi vill få förslag på allt från dukning till dekorationer och blomsterarrangemang, säger Tobias Rutegård.

Ändå var det vad som fanns ute på gårdsplanen som fascinerade dem mest. Där hade Lennart Hedström från Limousine Black and White i Högbo radat upp två nio meter långa vrålåk av modell Lincoln.

– En limousin blir det definitivt till bröllopet! sa Maja Möller efter att hon och hennes blivande make fått provsitta ett av lyxekipagen.

Mer läsning

Annons