Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invigning med bubbel i glasen

/
  • Josefina Götehed välkomnade Jan Berglund till den nya systembutiken i Gallerian Nian med ett glas bubblande förfriskning. Foto: NICK BLACKMON

GÄVLE Ett larm stod och tjöt och en kassörska hade problem med att få upp grinden till kassan. Men annars flöt det mesta när nya systembutiken i Gallerian Nian invigdes i går med blågult band och bubbel i glasen.

Annons
Butiken som flaska för flaska flyttats från Nygatan har fått en ny och fräsch utformning. Största skillnaden är att butiken i Nian har självplock. Kunderna hittar lätt varorna med hjälp av låga hyllor och skyltning.
Röda viner för sig, vita för sig och så vidare. De olika sorterna har olika färgmarkering och är sorterade efter pris och land. Allt är läckert upplyst bakifrån för att bli så lockande som möjligt.
Intill ingången finns vagnar som kunden kan lasta fulla och ta med sig upp till garaget. Slut på släpandet alltså.
Men den som behöver hjälp att välja ska få det.
- Personalen på golvet kan ägna mer tid åt kunden, berättade butikschefen Maria Fahlholm.

Sortimentet har utökats något och är uppe i 1 500 artiklar, 200 fler än tidigare. Många av dem är nyheter som marknadsförs på en orange hylla.
- Det som inte finns kan vi beställa och kommer hem inom ett dygn. Specialvaror tar lite längre tid.
Systembutikerna runt om i landet kommer att byggas om undan för undan så att alla liknar varandra. Kunden ska känna igen sig. Skillnaden mellan butiken i Valbo och i Nian är i första hand de låga hyllorna.
- Kan vår vd, Anitra Steen som är 1.60 se över hyllorna så är det bra, förklarade presschef Lennart Agén skrattande.

Men självplock har sina nackdelar - för personalen.
- Nu behöver vi inte hämta flaskorna, det blev några per dag. Men det gjorde inget, man fick röra på sig. Klättrade som en apa i hyllorna. Nu får jag väl motverka det genom att fylla på i stället, tyckte Marita Nordling som arbetat många år i systembutiken.
Kunderna verkade i alla fall enbart nöjda.
Moniqa Swälas
026-15 96 28
moniqa.swalas@gd.se

Mer läsning

Annons