Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järveback till attack mot Åkerlind

/
  • Arkivbild Upprörd. Carina Järveback är upprörd över att hennes brev blivit offentligt.

GÄVLE
Helene Åkerlind tar "time out" från s-gruppen i kommunfullmäktige fram till augusti på grund av mobbning.
Det berättade hon i ett internt mail till sina partikamrater för en vecka sedan.

Annons
I fredags svarade kommunfullmäktiges ordförande Carina Järveback på mailet i hårda ordalag.
"Jag betackar mej för den Helene som ger mej ont i magen genom att agera mera som fiende än som partikamrat", skriver hon bland annat. Hennes svar var undertecknat "Carina Järveback, Ordförande Gävle kommunfullmäktige", och gick ut till hela s-gruppen. Trots att det var personligt hållet.
Helene Åkerlind väljer att tolka det som en maktdemonstration.
- Eftersom hon skickade det till alla i egenskap av ordförande i fullmäktige betyder det att hon säger att det inte finns någon konflikt utan att det är jag som blivit dum, säger hon och fortsätter:
- Om hon hade skrivit det privat hade jag kunnat förstå Carina."Okej, du har varit sjukskriven, du har missat hela konflikten". Men hon väljer att skriva till hela gruppen. För mig betyder det. "Vi ska hälsa Helene välkommen tillbaka om hon bara ändrar sig", säger hon.

Järveback upprörd
Carina Järveback blir väldigt upprörd när hon får klart för sig att Gefle Dagblad läst hennes svar.
- Det gör mig ledsen att du har det här mailet. Jag tycker inte att ni har någonting med det här att göra, säger hon.
Men du skriver i ditt mail att folk i partiet mår dåligt på grund av Helene. Och det är de folkvalda du pratar om. Naturligtvis är det intressant för våra läsare om det är så. Du skriver att du aldrig blir klok på Helenes utspel. Vad är det i hennes mail som är ett utspel?
- Jag tycker att hon har gjort utspel under en lång tid. Bland annat att du är inkopplad på det här mailet gör ju mig misstänksam, säger Carina Järveback.

Privat mail
Hon säger att mailet är privat och att hon skickade det till resten av s-gruppen bara för att alla skulle få se vad hon svarade.
- Jag har definitivt inte skrivit under det med fullmäktigeordförande. Det låter ju som om man vore högfärdig, säger hon.
Men i mailet som GD har står det så, är det någon som har lagt till det i efterhand tror du?
- Det vet inte jag, svarar Carina Järveback först, men funderar vidare och kommer fram till att underskriften troligen beror på att hon inte kan hantera tekniken så bra. Hennes underskrift och titel bifogas automatiskt.
När GD ber henne förklara på vilket sätt Helene Åkerlind, som det står i hennes mail: "i stället för att stärka vårt parti, bara lyckats med att söndra" blir Carina Järveback svarslös.
- Det måste jag fundera på hur jag ska svara på, säger hon.
När GD ringer upp efter en och en halv timma har hon ett svar:
- Men det tänker jag ta mellan fyra ögon med Helene.

MAGNUS LUNDQUIST
026-159663
magnus.lundquist@gd.se

Mer läsning

Annons