Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JO granskar ingripande mot Enayatullah Adel

GäVLE

Justitieombudsmannen, JO, ska granska gränspolisens agerande när Enayatullah Adel togs i förvar. Det är Adels tidigare ombud Tryggve Emstedt som har gjort en JO-anmälan eftersom han anser att ingripandet var för brutalt.

Annons
I sin JO-anmälan använder Tryggve Emstedt många starka ord för att beskriva vad han tycker om gränspolisens agerande när de tog Enayatullah Adel i förvar. Han kallar bland annat gränspolisens agerande för "Rambofasoner".
I anmälan skriver han bland annat att fyra gränspoliser bröt upp låset till Enayatullah Adels lägenhet i Hofors utan att först försöka att ringa på. Tryggve Emstedt kritiserar i sin JO-anmälan också att Enayatullah Adel fråntogs sin mobiltelefon och att han tvingades gå på toaletten med öppen dörr.
Justitieombudsmannen meddelade i torsdags att myndigheten ska inleda en utredning med anledning av Tryggve Emstedts anmälan. Enayatullah Adel släpptes senare ur Migrationsverkets förvar efter ett domstolsbeslut. Han håller sig nu gömd för att undvika att bli utvisad till Afghanistan.

Mer läsning

Annons