Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

John Bauer startar inte estetprogram

Kammarrätten har gett John Bauergymnasiet rätt att starta estetiskt program i Gävle. Men skolan tänker inte utnyttja den rätten.

Annons

När John Bauergymnasiet ansökte om att få starta estetiskt program fick de först ett godkännande av rätten till bidrag från Skolverket. Men Gävle kommun överklagade rätten till bidrag eftersom man ansåg att ett konkurrerande estetiskt program skulle hota kvaliteten på den kommunala utbildningen och innebära merkostnader för kommunen. Kommunen påpekade också att det redan finns fler platser på estetiska programmet i Gävle än vad det finns sökande.

Men kammarrätten i Stockholm har nu avslagit kommunens överklagande. Domstolen anser inte att kommunen tillräckligt tydligt har visat att ett estetiskt program på John Bauer skulle innebära påtagliga negativa effekter.

Men trots att John Bauer nu får starta ett estetiskt program redan till hösten så väljer skolan att avstå.

– Vi ser att antalet gymnasieelever i Gävle kommer att minska under de närmaste åren. Därför väljer vi att satsa resurserna på de utbildningar vi redan har, säger Göran Larsson, rektor på John Bauergymnasiet i Gävle.

Tillståndet att starta estetiskt program gäller även för höstterminen 2010 men enligt Göran Larsson är det inte troligt att skolan kommer att starta utbildningen då heller.

Mer läsning

Annons