Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julen slut för denna gång

/
  • Rillen ledde dansen kring granen på Stortorget i Gävle när julen dansades ut av både stora och små.Foto: Leif Jäderberg

Julen tog definitivt slut i går i Gävle. Bocken är redan bränd och i går var det sedvanlig julgransplundring på Stortorget.

Annons

Arrangemanget inleddes med prisutdelningar i olika tävlingar som ordnats under julveckorna i Gävle.

Sedan började spelmanslaget Rillen dra igång julmusiken och de som ville vara med och dansa kring granen greppade varandras händer och började dansa. Till slut räckte folksamlingen till två ringar runt granen på Stortorget.

Granen var visserligen redan plundrad, men från en godisvagn på torget fick små och stora barn ändå hämta det som är det viktigaste på en julgransplundring.

Också på Järnvägsmuseet var det julgransplundring och dessutom prisutdelning i pepparkakstågstävlingen.

Testebo förskolas pepparkaksånglok vann.

Jakob Tegmark visar långsidan på loket som han bakat. Deras ånglok röstades fram till vinnare i museets pepparkakstågstävling och för det fick de en rälsbussresa i Gästrikland i pris. Och ett diplom att sätta upp på väggen.

– På dagis, säger Jakob Tegmark.

På andra plats kom Paviljongens fritids på Varva skola och på tredje plats Vikingaskolans fritids. Alla åtta deltagarna fick diplom av Gif:s Johannes Eriksson.

Efter prisutdelningen blev det kö till fiskdammen och runt granen behövdes dubbla rader för att alla som ville dansa till Vi äro musikanter och Små grodorna skulle få plats.

Mer läsning

Annons