Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kablar kalas för bilfrälst kanin

/
  • Foto: NICK BLACKMON Kaninbo. Maud Hällgren fick oväntat besök. En kanin hade bosatt sig i motorhuven på hennes bil och gnagt av kablar och slangar. Kaninen upptäcktes först när Mauds dotter Pernilla Hällgren skulle fylla på spolarvätska.

GÄVLE
När Pernilla Hällgren skulle fylla på spolarvätska i sin mammas bil skuttade en stor kanin rakt upp ur motorrummet.

Annons
- Jag vet inte vem som blev mest chockad och rädd, jag eller kaninen, skrattar hon.
Efter sig lämnade kaninen ett antal avgnagda kablar och en ordentlig hög spillning.
Kaninen, vi kan kalla den Stampe, har förmodligen krupit in i det varma ombonade motorrummet på parkeringen på Skomakargatan i Gävle där Maud Hällgren bor.
Hon har motorvärmare, och det är klart att det lockar en liten frusen palt att bygga en koja mellan den varma motorn och batteriet. En större hög spillning vittnar om att det är just bredvid batteriet som den hållit till mest.

En gnagare
Störst skada har Stampe dock gjort i andra änden av motorrummet där flera kablar har gnagts av.
Där har vi för övrigt förklaringen till att spolarvätskan behövde fyllas på. Ett välriktat bett har klippt av ledningen till ett av spolarmunstyckena. All spolarvätska har sprutat ut inne i motorrummet.
När Maud Hällgren visar upp motorrummet är hon full i skratt och pekar på klösmärken på insprutningen. Kaninen måste ha varit livrädd där den satt.
- Att han kunde hålla sig kvar. Riks-80 till Valbo och sedan till Statoil Hagaström. Jag låg ju säkert i hundra, skrattar hon.

Skuttade fram
Det var i lördags som hon åkte och hämtade dottern i Valbo, och på vägen hem skulle hon få hjälp med att fylla på spolarvätska.
- Jag satt kvar i bilen och hon bara skrek. Då klev jag ur lagom för att se honom komma skuttandes, säger Maud Hällgren.
- Han kom som en projektil, benen bara gick i luften innan han landade och fick fäste. Sen stack han iväg mot Gävle, säger Pernilla Hällgren.
Kanin-incidenten har gett mor och dotter ett gott skratt som varat hela helgen.
- Vissa har bara hästkrafter under motorhuven. Min mamma har en kaninkraft också, skrattar Pernilla Hällgren.

MAGNUS LUNDQUIST

Mer läsning

Annons