Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaffet är klart men spegeln dröjer

/
  • Studenterna Madelene Davidsson, Malin Olsson, Cecilia Weström och Cecilia Karqvist kopplade av på kaféet. Foto: Lasse Halvarsson

Gävle En rykande kopp cappucino till en doftande citronpaj, eller varm choklad tillsammans med en nybakad baguette med salami.
Det och mycket annat gick att beställa när Magnus Rudberg slog upp dörrarna till sitt andra Kafé Spegeln i Silvanum i går.

Annons
- Det luktade kanelbullar på vägen till skolan.
Högskolans program för design och träteknik huserar sedan i höstas i den östra delen av lokalerna, och studenten Madelene Davidsson gillade den nya doften som mötte henne när hon kom till skolan i går. Tillsammans med vännerna premiärfikade hon på rasten och kanelbullen hon tuggade på smakade mycket bra. Även inredningen borde tilltala studenterna eftersom både bord och stolar är designade. Formgivaren är engelsmannen Jasper Morrison.
Cecilia Karlqvist smuttade på en caffe latte och även hon är glad åt nyöppningen.
- Det är jättebra, för vår del känns det kul att det kan komma in fler människor utifrån. Vi är lite isolerade annars, vi som pluggar här, säger hon.

Hela sällskapet runt bordet är överens om att det i framtiden kan bli fler fikapauser på Kafé Spegeln.
- Så kommer det med all säkerhet att bli, säger Cecilia Karlqvist.
Mullret från espressomaskinen blandar sig med sorlet från gästerna när Magnus Rudberg tillreder de olika kaffevarianterna. Han tyckte det kändes skönt i går att äntligen få öppna, även om han nu kommer att få åka mellan sitt Kafé Spegeln på Norra Köpmangatan och det här nya, andra Kafé Spegeln.
- Det känns som en skolstart, spännande och nytt, säger han.
Hans förhoppningar är att kaféet och konstcentrum ska kunna kombinera och hjälpa varandra att locka gäster.
- Jag tror att det här är ett bra promenadstråk, säger han.
Den stora fyrkanten i mitten av lokalen kommer att bli en vattenspegel för kafégästerna att fika kring och den väntas bli färdig lagom till Konstcentrums invigning den 21 februari. Än så länge är den torrlagd, men Magnus är inte orolig för att den i framtiden kan bjuda gästerna på ofrivilliga bad.
- Det är inget jag spekulerar i, säger han.

Karin Forslund

Mer läsning

Annons