Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känslofyllt om resursskolorna

Det blev en känslofylld debatt om resursskolorna på gårdagens kommunfullmäktige i Gävle.

Annons

Beslutet att flytta elever från kommunens resursskolor till de vanliga skolorna har rört upp känslor. Så den tuffa debatten var väntad när frågan kom upp i en interpellation från centerns Marina Alfredsson-Bror. Alliansen ville behålla resursskolorna.

– De här barnen klarar inte av för mycket intryck. De kan inte ta till sig undervisningen när de är utsatta för så mycket intryck. Det är vår plikt att se till att de barn som inte klarar att vara i den miljö som skolan är i dag kan få vara i en särskild miljö där man tar hänsyn till deras behov, sa Lena Ödeen, fp.

Men den rödgröna majoriteten trodde att de flesta av eleverna i resursskolorna kommer att klara av att gå i vanliga skolor. De betonade att lärarna från resursskolorna kommer att följa med eleverna när de flyttas till vanliga skolor.

– Jag tycker att det är en fördel att slå ihop verksamheter på det här viset. Det underlättar integreringen när man får träffa varandra. Mitt mål är en skola för alla där elever med olika bakgrund kan vara tillsammans, sa Jens Leidermark, s, ordförande i barn och ungdomsnämnden.

Mer läsning

Annons