Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubbat och klart

GÄVLE
Det blev ett smärtfritt antagande av årets budget för kultur- och fritidsnämndens nye s-ordförande Lars-Göran Ståhl igår.

Annons
Enigheten var nämligen massiv bakom besparingarna på sju miljoner kronor och budgetdebatten i ett konferensrum i konserthuset tog mindre än en timme.
Det var ont om alternativa sparidéer som lades fram.
Moderaterna och kristdemokraterna ville lägga ner verksamheten vid Valbobadet och flytta Bomhus barnbibliotek från Folkets hus till någon skola i området.
Vänsterpartiet ville ta pengar från bidragen till Folkets hus i Bomhus och Norrsundet och minska besparingen på Konstcentrum.
Men det var inga förslag som vann gehör.
I stort sett var man eniga från höger till vänster om att besparingarna måste göras med osthyvelsmetoden. Det vill säga ta lite från alla verksamheter, men ha dem kvar med bantade resurser.
Redan under början av året ska man börja arbeta med budgeten 2004. Då kommer inte osthyveln att användas.
- Nej, det var ett sätt att vinna tid på nu. Vi utgår från att det behöver sparas sju miljoner kronor även nästa år och då måste vi ta bort hela tårtbitar, säger Mats Öström, kultur- och fritidschef och hänvisar bland annat till att utredningar kring fritidsgårdarna, idrotten och biblioteken ska presenteras till sommaren.
Troligen kommer dessa att leda fram till konkreta besparingsförslag.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson_gd.se

Mer läsning

Annons