Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knackar dörrefter vittnen

Jakten på systembolagsrånarna går vidare med dörrknackning i Andersberg där flyktbilen brändes.
– Vi vill också prata med alla kunder som handlat i butikerna runt omkring Systembolaget, säger förundersökningsledaren Lennart Styrman.

Annons

I går eftermiddag hade polisen ännu inte ringat in de två män som rånade Systembolaget med hjälp av en pistol och en hammare. Rånarna fastnade på bolagets övervakningskameror men eftersom de var maskerade kan de inte identifieras på så sätt.

– Men vi kan dra slutsatser om dem utifrån deras rörelsemönster, säger Lennart Styrman som håller i utredningen.

För tredje dagen i rad knackade polisen också dörr i Andersberg i hopp om att hitta någon som såg när flyktbilen sattes i brand på en parkering mellan Tordönsgatan och Vinddraget. Bilen undersöks just nu av polisens tekniker.

– Vi kommer nog att bli klara i mitten av veckan, säger Magnus Olsson, chef på tekniska enheten.

Efter att rånarna satt eld på flyktbilen kan de antingen ha lämnat platsen till fots eller ha klivit in i en annan bil. Mycket tyder på att spåren efter rånarna upphör på den platsen.

– Det vill jag inte kommentera, säger Lennart Styrman.

I ett försök att få tag på alla som kan ha sett något av intresse på parkeringen utanför Systembolaget kommer polisen att begära ut utdrag från de intilliggande butikernas kassaregister.

– På så sätt kan vi komma i kontakt med alla som har handlat med kort i grannbutikerna till Systembolaget. De kan ju ha sett rånarna när de anlände till parkeringen, säger Lennart Styrman.

Mer läsning

Annons