Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knattejogg med nationalsång

/
  • De flesta av deltagarna i äldsta klassen tokrusade när startskottet gick. FOTO: LARS WIGERT

Gävle Årets knattejogg, den tolfte i ordningen, samlade strax över 500 deltagare i åldrar mellan fyra och elva år. Det var minst 1 500 personer i Boulognern när starten gick. Många av barnen hejades på inte bara av föräldrar utan också av far- och morföräldrar.

Annons
Knattejoggen arrangeras av Korpen. Hittills har barnen joggat en vardagskväll och viss oro fanns i förväg hos arrangörerna ifall deltagarantalet skulle minska.
- Oron var obefogad. Vi fick 460 anmälningar och med efteranmälningarna passerade vi 500 deltagare. Det är normalt om vi jämför med de senaste åren, berättar konferencieren Ulf Larsson.

Efter uppvärmning och nationalsång av två unga springande flickor var det uppställning för löpning/gång.
8-11-åringarna i första startfållan sprang en bana på två kilometer. Snabbast i mål var Calle Hallberg, Gävle. Han springer ofta och mycket. Så sent som dagen före sprang han minimaran i Stockholm och blev femma i sin grupp.
- Det var jobbigt, sa han efter sin snabba knattejogg.

Grupperna 4-5 och 6-7 år sprang eller gick 1,2 kilometer. De flesta av de riktigt unga deltagarna höll mamma eller pappa i handen.
En liten tjej ville inte av allt att döma inte alls vara med. Mamma fick vackert bära henne. Åtminstone så länge vi som stod vid starten kunde följa dem.

Olle Hildingson

Mer läsning

Annons