Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunchef fall för polisen

GÄVLE
Kommunstyrelsen valde igår att lämna över ärendet kring Kommunhälsans förre chefsläkare till polisen.

Annons
De valde att tro på de misstankar om brott som kommunrevisionen framfört i sin granskningsrapport om Kommunhälsan.
- Vi bedömer att informationen vi fått räckte till en anmälan, säger kommunalrådet Mats Ågren, s.
Moderaternas båda ledamöter ville däremot återremittera ärendet för att låta kommunens jurist kontrollera att de juridiska grunderna var tillräckliga för en polisanmälan.
- Om inte polisen tycker att det finns starka skäl för brottsmisstanke så lämnar de den utan åtgärd, påpekar Gunilla de Maré.

de Maré kritisk
Hon är även starkt kritisk till att kommunstyrelsens ledamöter fick alla uppgifter vid sittande bord igår. Det var omöjligt att hinna sätta sig in i allt på så kort tid och fatta ett bra beslut, menar hon.
De senaste dagarnas turbulens kring den förre chefsläkaren Carl-Lennart Gustafsson var ett givet samtalsämne under ks-mötet.
Frågorna var många till de medverkande Henry Lundberg från kommunrevisionen och Ann-Sophie Hansson, som tillfälligt har gått in som administrativ chef för Kommunhälsan.
- Det här har inte varit angenämt för någon. Inget man önskat att man skulle behöva hantera, säger Mats Ågren.
- Det är en obehaglig situation, både för de anställda vid Kommunhälsan och för oss politiker som ska tolka uppgifterna från kommunrevisionen, menar Ulla Andersson, v.
- Synd att det inte har diskuterats tidigare. Men nu är det som det är och vi får se om revisionen håller, konstaterar Kenth Lövgren, fp.
Idag ska en ny chef för Kommunhälsan utses.

MATTIAS JONSSON

Mer läsning

Annons