Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kompisanda på Nynäs

/
  • Foto: Tomas Jakobsson Två riktiga kompisar. Viktoria Tuveson och Shiva Mahani fick pris av sina kamrater på Nynässkolan.

GävleNu är man vänner på Nynässkolan. Årets sista skoldag gick i vänskapens tecken när terminens kompisar korades.-Det är en väldigt bra stämning på skolan nu, säger skolmorfar Björn Hillgren.

Annons
Stämningen i aulan kunde närmast liknas vid en rockkonsert. Den var minst sagt hög när elevrepresentanterna från BIG, Brottsförebyggarna i Gävle, anordnade en gala för Nynässkolans elever och personal under torsdagen. Höjdpunkten var utnämningarna av terminens bästa kompisar. En tjej och en kille i varje högstadieklass haderöstats fram av sina klasskamrater.

Vann biobiljetter
Viktoria Tuveson i klass 9c var en av de lyckliga som fick pris. Varför klassen valde just henne vågar hon inte riktigt svara på.
- Hon är en schyst kompis som är kul och lätt att snacka med, intygar klasskamraten Johan Rubertsson.
Viktoria Tuveson och alla andra vinnare fick biobiljetter, kramdjur och lite annat smått och gott. I presentpåsarna låg även terminsbetygen.

Bakade själva
BIG på Nynässkolan består av drygt tio elever från klass åtta och nio, de fungerar som kamratstödjare åt de övriga på skolan. Efter prisutdelningen bjöd de alla lärare och elever på saft och fikabröd som de bakat på hemkunskapen.
Våld och svarta rubriker gav för en tid sedan Nynässkolan dåligt rykte. Nu är situationen helt annorlunda, konstaterar eleverna. Gängbråk och polisbesök förekommer inte längre.
- De som bråkade har slutat här, säger Victoria Tuveson.
BIG på skolan gör allt för att behålla den goda stämningen.
- Vi satsar hundra procent. Ingen på skolan ska känna sig mobbad, säger Mohsen Mollazahi i klass 9b, en av kamratstödjarna.
Det här var första gången som terminens kompisar utsågs.
- Nästa termin planerar vi att göra om det, säger Mohsen Mollazahi.
JOHAN PIHLBLAD
026-159648

Mer läsning

Annons