Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstcentrum utan ledning

/
  • Kirse Junge-Stevnsborg, chef för Gävle Konstcentrum har ett nytt jobb på gång i Köpenhamn.

Gävle Konstcentrum står snart utan både konsthallschef och konstpedagog.
Chefen Kirse Junge-Stevnsborg har nytt jobb på gång i Köpenhamn, och konstpedagogen Åsa Mårtensson slutar den 1 maj.

Annons

Kirse Junge-Stevnsborg har erbjudits jobb som konstnärlig ledare på en konsthall i Köpenhamn.

– Jag har inte bestämt mig än. Jag håller fortfarande på och förhandlar om villkoren, men det är sannolikt att jag kommer att tacka ja, säger hon.

Det är av familjeskäl som Kirse Junge-Stevnsborg nu planerar att lämna Gävle.

– Jag har inte tröttnar på mitt jobb här på Konstcentrum och jag har inte tröttnat på Gävle. Det är på grund av min familj jag vill arbeta i Köpenhamn. Vi har en lägenhet där och min man arbetar i Odense, säger hon.

Samtidigt försvinner konstpedagogen Åsa Mårtensson från Konstcentrum. Hon börjar på Haninge Konsthall den 4 maj.

– Ja, det stämmer att jag nu lämnar Gävle och Konstcentrum efter fem fantastiska år här, säger Åsa Mårtensson.

– Jag har trivts mycket bra. Med mina medarbetare men också med det levande kulturliv som råder i Gävle – även om jag är besviken på att alla inte ville stötta Kulturhuvudstadsåret...

Hur tror du det blir nu?

– Konstcentrum befinner sig i en spännande utvecklingsfas vad det gäller det konstpedagogiska arbetet och jag hoppas att min efterträdare vill fortsätta att utveckla den verksamheten.

Okej, vad hoppas du av det nya jobbet?

– Att få chansen att bedriva långsiktiga gräns-överskridande konstpedagogiska projekt. Att knyta pedagogisk forskning till de möten som uppstår i en konsthall eller i det offentliga rummet. Men också att få göra angelägna utställningar som engagerar och berör människor där de befinner sig i livet, både geografiskt och mentalt. Konst har den fantastiska förmågan att vända ut och in på verkligheten åt oss. Svåra saker ter sig enkla och det vi trodde var lätt blir plötsligt komplicerat. Jag vill möta människor mitt i dessa processer.

Tjänsten som konstpedagog kommer snart att utannonseras och tjänsten som intendent/chef kommer enligt uppgift att utlysas internationellt.

Mer läsning

Annons