Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kravallsköldar kan bli nytt nummer

GÄVLE
Cirkus Cirkör från Stockholm var på plats när Folkteatern i går både hade loppis och auktionerade ut uttjänt teaterrekvisita. De fann nio kravallsköldar som kan komma väl till pass i framtiden. Inte så att de ska ut på gatorna, men däremot kan de inspirera till nya cirkusnummer.

Annons
- Egentligen vet vi inte riktigt vad vi ska med sköldarna till, men de kan vara bra att ha grejor, säger Paulina Hansson och Nina Carlbom.
Det var full fart redan i starten på loppmarknaden. Då fanns representanter från skolornas teaterlinjer och för olika institutioner på plats för att köpa upp sig på dekorer och rekvisita. Även ett par hundra kostymer fanns till salu. Här var efterfrågan mindre, speciellt som kläderna ofta var specialsydda för särskilda tillfällen. Senare på dagen planerades även en auktion vid Gasklockorna när större dekorer från flera teaterföreställningar skulle avyttras. Här var intresset så svagt att det blir en fortsatt försäljning hela veckan.
- Det vi inte blir av med i veckan körs sedan till återvinning och får bli varmvatten, säger Björn Skjefstad från Folkteatern.
Han hoppades att de stora ramperna från föreställningen, Trollkarlen från Oz, skulle hitta nya ägare. Kanske kan de bli skateboardramper på någon ungdomsgård eller till klätterväggar.
ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons