Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kriget oroar inte Thorbjörn

GÄVLE
Thorbjörn Brodin från Forsbacka arbetar sedan ett år tillbaka i Saudiarabien.

Annons
Även där märks kriget i Irak trots att han befinner sig 120 mil från gränsen.
- Visst märker vi av kriget lite. Det finns nästan inga biltrailers att få tag på just nu, alla används för transporter av material till irakiska gränsen, berättar han i ett mejl.
Thorbjörn Brodin arbetar som elektriker åt ABV Rock Group. Tillsammans med 85 andra skandinaver och britter bygger han oljeförråd.

Inställda flygningar
- Många inrikesflyg är inställda, de används för trupptransporter. Så en del som har planerade hemresor får åka bil till Jidda.
De internationella flygen fungerar än så länge.
- Det går stridsplan över oss om dagarna men jag vet inte om de är från USA eller Saudi. Är de från USA kommer de säkert från något hangarfartyg i Röda Havet, berättar han.
Thorbjörn och hans kollegor har avråtts från att åka in till de närbelägna städerna Abha och Kamisch om det inte är absolut nödvändigt. Måste de åka så ska de inte åka ensamma.

Amerikansk radio
- Om dagarna lyssnar vi på bilradion på en station som heter US Radio Forces. De har alltid spelat bra musik men nu är det direktrapporter från olika fronter. Just nu säger de att en missil från Irak har träffat norra Kuwait.
Thorbjörn tänker fortsätta att jobba i Saudiarabien så länge han inte får andra direktiv.
- Jag är inte ett dugg orolig, skriver han.

MONIQA SWÄLAS
026-15 96 28
moniqa.swalas_gd.se

Mer läsning

Annons