Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot långa väntetider

Väntetiden till en plats på ett särskilt boende kan vara uppemot två år i Gävle. På gårdagens kommunfullmäktige krävde oppositionen krafttag för att minska kön.

Annons

Just nu står 14 personer i Gävle kommun i kö till en plats på särskilt boende som de har rätt till enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. Av den rapport om ej verkställda beslut inom omvårdnadsförvaltningen som redovisades för kommunfullmäktige igår framgår att den som har väntat längst har väntat i drygt 23 månader.

– Så här har det varit i flera år. Det är inte acceptabelt. Det är omvårdnadsnämndens uppgift att organisera och planera arbetet så att vi slipper de här köerna. Det finns resurser avsatta till det, sa Inger KällgrenSawela, m, oppositionsråd.

Men representanterna för majoriteten ansåg att man redan arbetar hårt med att minska köerna.

– Vi kämpar så gott vi kan och följer det hela intensivt. Det är nya gruppboenden på gång men det kommer hela tiden att tillkomma fler i kön så jag kan inte lova att det blir bättre siffror nästa år, sa Birgitta Bergander, v, vice ordförande i omvårdnadsnämnden.

Mer läsning

Annons