Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot utredning om köpcentrum

GÄVLEUtredningen ser mer ut som ett beställningsjobb än som en seriös utredning.

Annons
Det hårda omdömet ger Bo och Lars-Göran Wretblad om det förslag till handelspolicy som kommunledningskontoret i Gävle tagit fram.
Handelspolicyn är just nu ute på remiss. Trots att Bo Wretblad brukar den åkermark som berörs om Valbo Köpcentrum får tillåtelse att expandera, och Lars-Göran Wretblad bor i Tavlan som blir närmaste granne med det nya köpcentrat har de inte fått förslaget på remiss, men har alltså ändå lämnat in sina synpunkter.

Mycket kritiska
I skrivelsen är de mycket kritiska till utredningen, som de anser bör göras om.
Utredningen tar inte hänsyn till jordbruksplanen för området i Valbo eller till miljöproblemen som ökande trafik på Gamla Valbovägen kommer att ge. Inte heller tar man hänsyn till att området är flitigt använt för friluftsliv.

Allt grötas ihop
Det är fel att peka ut just Valbo som en lämplig plats för ett köpcentrum, tycker de:
- Vi finner det märkligt att man måste gröta ihop allt på samma plats, om det nu finns ett behov av ökad kommers, vilket man inte alls redovisat, skriver de i sitt remissvar.
- Att trycka in ännu ett köpcentrum är huvudlöst, både ur miljömässiga och arkitektoniska synpunkter. Valbo Köpcentrum ser i dag ut som ett enda stort tivoli utan stil och planering.

Mer läsning

Annons