Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot utredning om kulturcentrum

Utredningen om ett kulturcentrum för barn och unga på Nynässkolan får kritik. Utbildnings- och arbetsmarknadschefen Jan-Erik Liljergren skriver i ett yttrande att utredningen visar på okunskap om hur gymnasieskolan i Gävle fungerar.

Annons

I januari ska kommunstyrelsen ta ställning till förslaget att skapa ett kulturcentrum för barn och unga i Nynässkolans gamla lokaler. Innan dess ska de berörda kommunala nämnderna tycka till om den utredning som gjorts.

I dag ska utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden ta ställning till förslaget. I det yttrande från förvaltningschefen Jan-Erik Liljergren som politikerna ska ta ställning till kritiseras utredningen på flera punkter.

Jan-Erik Liljergren skriver bland annat att utredarna tycks sakna kunskaper om det estetiska programmet på gymnasieskolan i Gävle.

Han konstaterar att det inte finns något behov av några nya lokaler för vare sig cirkuseleverna eller teatereleverna. Däremot konstaterar han att dans- och musikeleverna kan behöva nya lokaler om dessa även kan användas av eleverna efter skoltid.

I yttrandet skriver Jan-Erik Liljegren också att Borgarskolans idrottslokaler inte kan användas för ett kulturcentrum eftersom dessa lokaler är nödvändiga för att bedriva de specialutformade idrottsprogrammen på Borgarskolan.

Mer läsning

Annons